UW SLOOPAUTO IS GELD WAARD!

 • Sloopauto

  Sloopregeling en slooppremie regio Utrecht

  Als inwoner van de gemeente Utrecht kun je een subsidie ofwel een sloopregeling krijgen wanneer je je vervuilde dieselauto laat slopen door een autosloperij. Na Den Haag en Rotterdam is Utrecht de volgende stad waar dit mogelijk is. Een sloopregeling is handig voor de auto’s die het betreft, omdat er een milieuzone zal worden ingevoerd voor vervuilende personenwagens. Als je meer informatie wilt over de slooppremie Utrecht kun je bij de gemeenten aankloppen of je auto hier ook voor in aanmerking komt.

 • Sloopauto’s algemeen

  Veel sloperijen in Utrecht hebben zich als autodemontage bedrijf gespecialiseerd in het hergebruik van auto-onderdelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar geeft consumenten ook de mogelijkheid hun auto op een goedkope manier te laten repareren. Autowrakken vormen één procent van de totale afvalberg in Nederland. Van alle auto’s die bij de sloop worden aangeboden wordt een vierde deel als tweedehandsauto verkocht aan het buitenland. Een klein percentage verdwijnt in het race circuit. Als een auto bij het demontagebedrijf binnenkomt wordt deze geïnventariseerd op merk, type, kleur en bouwjaar.

  Tevens krijgt de auto een uniek nummer en wordt hij ontdaan van alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen. Deze reststoffen worden hergebruikt als grondstof voor diverse nieuwe producten. De auto ondergaat een test op werking van functies. Alle afzonderlijke bruikbare onderdelen worden geregistreerd. Dit auto-onderdeel is daarna door iedereen traceerbaar. Klanten hebben hierna de mogelijkheid om deze onderdelen tegen betaalbare prijzen aan te schaffen.

 • Hoe een sloopbedrijf vinden in Utrecht?

  Het vinden van een sloopbedrijf in Utrecht is eenvoudig. Op het internet zijn vele sloopbedrijven te vinden welke je kunt aanschrijven. Je kunt aangeven welke sloopauto je in de aanbieding hebt en welke vergoeding je er voor wilt hebben. Bedrijven uit Utrecht zullen hier zeker in geïnteresseerd zijn. Soms is de vergoeding afhankelijk van de vraag naar sloopbedrijven in Utrecht. Niet ieder sloopbedrijf in Utrecht zal namelijk jouw auto willen hebben. Dit is afhankelijk van de manier waarop zij als bedrijf actief zijn. Sommige bedrijven slopen maar één soort auto. Zij zijn dan ook op zoek naar louter dit merk en zullen andere auto’s niet opkopen als sloopauto.