UW SLOOPAUTO IS GELD WAARD!

  • Auto slopen – Het slopen van een auto hoe werkt dit?

    Het slopen van een auto is een klus waar expertise voor nodig is. Vaak hebben de mensen die dit doen evenveel kennis van een auto als een automonteur die bij een autogarage werkt. Dat moet ook wel, want een auto moet wel op de juiste wijze worden gedemonteerd. Wordt dit op foutieve wijze gedaan, dan kan dit allemaal onnodige problemen veroorzaken. Stel dat een onderdeel foutief wordt verwijderd en eigenlijk beschadigd is, maar toch wordt verkocht en weer wordt hergebruikt. Dan kan dit tot allerlei problemen leiden.

  • Auto slopen op een milieuvriendelijke wijze

    Als een auto aankomt bij een sloperij wordt de auto eerst vloeistofvrij gemaakt. Dit willen zeggen dat alle vloeistoffen uit de auto worden gehaald. Meestal is dit binnen een kwartier al gebeurd. Deze stoffen zijn meestal schadelijk voor het milieu. Een autosloperij dient zich dan ook te houden aan de regels van het ARN. ARN staat voor auto recycling Nederland. Deze milieuvoorschriften worden in acht genomen door iedere gerespecteerde sloperij bij het slopen van een auto.

  • Hergebruik onderdelen na het slopen van een auto

    Als de auto vloeistofvrij is gemaakt kan men beginnen met het demonteren van de (bruikbare) onderdelen. De onderdelen die bruikbaar zijn, worden gecontroleerd en beoordeeld op kwaliteit. Vervolgens worden ze bij de professionele bedrijven ingevoerd in een systeem waar allemaal andere onderdelen in een database staan. Daarna worden ze opgeborgen in een goed gesorteerd magazijn. De meeste bedrijven die actief zijn in deze sector recyclen naast schade auto’s ook oudere sloopauto’s. Meestal zijn deze afgeschreven en / of komen deze niet door de verplicht en jaarlijkse APK-keuring heen. Vandaar dat sloperijen dan vaak de auto gaan slopen.